Новини
На 14-ти ноември 2015 г. Консулство на Княжество Монако в България даде прием по случай Националния празник на Монако.
Приемът се състоя в сградата на Консулството, като беше уважен от представители на дипломатически мисии и неправителствени организации, както и представители на държавни институции.. Тази година за първи път сред поканените и гости на събитието бях и членове на MPL от България. A l'occasion de la Fete Nationale de la Principaute de Monaco une reception se deroula le 14 Novembre 2015 .
 
На 25 юни 2015 г. за първи път в България се състоя представяне на Monaco Private Label. Клубът беше представен на тесен кръг български предприемачи на ексклузивна, официална вечеря.
След кратко въведение от г-н Сергей Пенев, почетен консул на Монако в България и представяне на предимствата на Княжество от г-н Guillaume Rose, директор дирекция туризъм,  г-н Michel Bouquier (старши съветник по икономически и финансови въпроси към правителството на Монако) запозна присъстващите с концепцията на Мonaco Private Label и предостави членски карти на  гостите.

Клубът е създаден през 2010г. , като членството предлага широка гама от луксозни услуги (white glove privileges ) . MPL работи в тясно сътрудничество с Икономическо търговската палата на Монако. Членството в ексклузивния клуб е възможно само с покани и след препоръка от дипломатическите представители на Монако в съответната държава.

MPL Dinner Sofia 2015
 
Техни Височества Принцът и Принцесата на Монако имат удоволствието и голямата радост да известят раждането на техните деца
Техни Височества Принцът и Принцесата на Монако имат удоволствието и голямата радост да известят раждането на техните деца именувани:

- Габриела, Терез, Мари (роден в 17:04 ч.)

- Жак, Оноре, Рение (роден в 17:06 ч.)

Раждането се състоя на 10 декември 2014 г. в родилното отделение на болница Принцеса Грейс в Монако.

Принцесата и децата се чувстват добре.

Престолонаследник е Принц Жак, Оноре, Рение. В съответствие с историческия обичай, установен с Договора от Перон (1641), той получава титлата Маркиз де Бо (на името на бастиона в Прованс).

Принцеса Габриела Терез Мари второ дете в линията на наследяване, получава титлата Графиня де Карладес (на името на бастиона в Оверн).
 
Световната купа по спортна акробатика - София 2013

В дните от 9 до 11 май, зала „ Арена Армеец” в гр. София беше домакин на Световната купа по спортна акробатика.

В надпреварата взеха участие най-титулуваните състезатели при мъжете и жените през последните години от над 16 нации, сред които и състезатели от Монако.

Г-н Сергей Пенев, Почетен консул на Княжество Монако в България, се срещна с монегаския отбор, който взе участие в състезанието. Със съдействието на Консула, участниците разгледаха и се запознаха със забележителностите на гр. София, след което бяха посрещнати в Почетното Консулство на Княжеството в града, където получиха сувенири с национални мотиви, символ на българската народна култура.

Отборът на Монако приключи състезанието с два сребърни медала.

В новините
Отбора на Монако 
 
На 14-ти Ноември 2012 в балната зала на Гранд Хотел Радисън САС се състоя прием по случай националния празник на Княжество Монако.

На 14-ти Ноември 2012 в балната зала на Гранд Хотел Радисън САС се състоя прием по случай националния празник на Княжество Монако. Приемът в Гранд Хотел Радисън бе организиран от Консула на Монако за Република България г-н Сергей Пенев. Сред гостите бяха представители на дипломатическия корпус, държавни институции, правителството, както и бизнес елита в България.

прием по случай националния празник на Княжество Монако

прием по случай националния празник на Княжество Монако

 
На 10 март 2012 г. в Банско се проведе Третото състезание по ски за дипломати и приятели
На 10 март 2012 г. в Банско се проведе Третото състезание по ски за дипломати и приятели, на което присъства и Почетния Консул на Монако г-н Сергей Пенев. Състезанието бе организирано под почетния патронаж на министъра на външните работи на Република България г-н Николай Младенов. В надпревара взеха участие взеха 55 скиори , сред които близо 20 посланици на страни от целия свят.

Le 10 mars 2012, dans la ville de Bansko  se tint la 3e Compétition de ski pour diplomates et amis
 
На 15-ти Ноември в балната зала на Гранд Хотел Радисън САС се състоя прием по случай националния празник на Княжество Монако

На 15-ти Ноември в балната зала на Гранд Хотел Радисън САС се състоя прием по случай националния празник на Княжество Монако. Официално националният ден и празник на Принца на Монако се чества на 19-ти Ноември с провеждането на фестивали, концерти, паради и великолепна тържествена заря в цялото Княжество.
Приемът в Гранд Хотел Радисън бе организиран от Консула на Монако за Република България г-н Сергей Пенев. Сред гостите бяха представители на дипломатическия корпус, държавни институции, правителството, както и бизнес елита в България.

 
На 13.05.2009 г. в София се проведе "Ден на Монако".
На 13.05.2009 г. в София се проведе "Ден на Монако". Събитието е организирано от Камарата за икономическо развитие на Монако в сътрудничество с г-н Сергей Пенев, Консул на Княжество Монако в Република България. За целта в България пристигна г-н Vincent Lozza, Генерален директор на Камарата за икономическо сътрудничество на Монако, който представи основните насоки в развитието на икономиката на Монако. На проведената работна среща присъстваха представители на българските бизнес среди и на български браншови организации. Основната цел на събитието е полагане основите на бъдещо сътрудничество и развитие на двустранните отношения в областта на бизнеса и икономическото сътрудничество.
 
Почетното консулство на Княжество Монако в Република България е открито през месец март 2007 г.
Почетното консулство на Княжество Монако в Република България е открито през месец март 2007 г.
 
През месец април 2007 г. г-н Сергей Пенев провежда среща с Българския Министър на околната среда и водите Джевжет Чакъров относно реализирането на проекта с Природен парк „Странджа”
През месец април 2007 г. г-н Сергей Пенев провежда среща с Българския Министър на околната среда и водите Джевжет Чакъров относно реализирането на проекта с Природен парк „Странджа”. Г-н Консулът изрази желанието на Княжество Монако да помогне за съхраняването на парка
 
«НачалоПредишна12СледващаКрай»

Страница 1 от 2