Новини
Декември 2007 г. – Българското Министерство на околната среда и водите подготвя доклад относно постигнатите резултати относно проекта с природен парк Странджа и го представя на монегаското правителство
Декември 2007 г. – Българското Министерство на околната среда и водите подготвя доклад относно постигнатите резултати относно проекта с природен парк Странджа и го представя на монегаското правителство.
 
Българското правителство представя на правителството на Княжество Монако списък с проеки, предложение за реализация в рамките на двустранното сътрудничество между двете държави.
Българското правителство представя на правителството на Княжество Монако списък с проекти, предложение за реализация в рамките на двустранното сътрудничество между двете държави.
 
Г-н Пасторели, Министър на външните работи на Княжество Монако, изпраща официално писмо до българските власти, изразявайки желанието на Княжеството да продължи развитието на двустранните отношения с България
Г-н Пасторели, Министър на външните работи на Княжество Монако, изпраща официално писмо до българските власти, изразявайки желанието на Княжеството да продължи развитието на двустранните отношения с България, особено в областта на културата.
 
През месец Април 2008 г. – г-н Сергей Пенев проведе среща с проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей
През месец Април 2008 г. – г-н Сергей Пенев проведе среща с проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей. Предмет на обсъждане бяха двустранните отношения в областта на културата и бе постигнато съгласие за развиване на сътрудничеството с оглед организиране изложба на съкровището от Созопол в Княжеството, както и подемането на инициативи с основна цел взаимното опознаване на културите на двете страни.
 
В началото на месец Април 2007 г. г-н Сергей Пенев, Почетен Консул на Княжество Монако в България, посети Княжеството и се представи на НП Принц Алберт
В началото на месец Април 2007 г. г-н Сергей Пенев, Почетен Консул на Княжество Монако в България, посети Княжеството и се представи на НП Принц Алберт. На срещата бяха обсъдени проектите, инициирани от откриването на Консулството до този момент, тези, които предстои да бъдат реализирани, както и отношенията между двете страни в различни области: околна среда, култура, социален живот и др. Г-н Пенев пое ангажимента да процеса на установяване на отношения и диалога между съответните власти на двете държави.
 
«НачалоПредишна12СледващаКрай»

Страница 2 от 2